Автобусні тури на море з Києва БОЛГАРІЯ ТУРЕЧЧИНА АЛБАНІЯ ГРЕЦІЯ ІСПАНІЯ ІТАЛІЯ ЧОРНОГОРІЯ ХОРВАТІЯ | Авіатури з Молдови, Польщі, Румунії та інших міст Європи
Виды отдыха
Страны
Другие страны

Індійські страви

Індійська кухня

Індійська кухня славиться своєю оригінальністю та різноманітністю. Сьогодні в Індії вживаються всі види м'яса, крім яловичини, незважаючи на те, що традиційні індійські страви складаються повністю з рослинних компонентів. Основні складові улюблених страв мешканців Південної, Західної та Східної Індії – рис, йогурт та сочевиця. Йогурт тут використовується не тільки як самостійна страва, але і в ролі маринаду та інгредієнта інших страв. Традиційні індійські страви відрізняються гостротою. В Індії спеції та приправи додаються навіть до десертів. Наприклад, відома на весь світ спеція "каррі" – невід'ємний компонент як м'ясних, рибних та овочевих страв, так і солодощів, приготованих із фруктів. Особливі комбінації приправ в Індії тримаються в секреті і передаються у спадок від матері до дочки. Жителі Західної Індії вважають за краще використовувати арахісове масло в той час, як на сході та півночі країни популярне гірчичне. На західному узбережжі Індії проживають любителі кокосової олії, а східне узбережжя віддає перевагу кунжутному.

 

 Індійські страви

Спиртні напої часто можна побачити на індійському столі. Чай є улюбленим напоєм мешканців Індії, до якого часто додають спеції або гаряче молоко. Популярні кави, свіжі соки та фруктова вода. Більшість страв в Індії запивати холодною чистою водою. Великий вибір та овочевих страв, причому дуже гострих, на півдні. М'ясні переважно поширені північ від країни. У південних районах рис обов'язковий, тоді як у північних його доповнюють або замінюють прісні коржики. На західному узбережжі широкий вибір риби та морепродуктів. Спільними для всієї Індії є «дал» (суп із сочевиці з овочами) та «дхай» (простокваша або йогурт з каррі). Десерти - молочні пудинги, печиво та оладки, фрукти та ягоди. З напоїв — чай, найчастіше з молоком чи спеціями. Індійські сорти пива і джину не поступаються найкращим світовим. Дозвіл на придбання алкоголю потрібен у штатах Тамілнад та Гуджарат.
До кожної страви подається тарілка з анісовим листям, яке пом'якшує «пожежу» в роті. Хоча можна заздалегідь попередити офіціанта, щоби готували без спецій.



Горящие туры